Det är såklart helt omöjligt att exakt veta vilket kakel eller klinker som kommer trenda under året. Vilka plattor kommer att bli storsäljare, vilka kommer våra mest trendkänsliga och inredningsintresserade att plocka ut ner från hyllan. Men vi försöker.

Vi måste ligga före. Vi för en ständig dialog med produktchefer, designers och utvecklare hos våra leverantörer. Vi besöker fabriker och åker på kakelmässor. 

Vi väger in trender, tillverkningskvalitet, hållbarhet, utpris till kund när vi väljer vilka plattor som ska ingå i vårt sortiment.

Och många trender är, hur konstigt det än låter, bestående. 

Betongplattor är ett bra exempel. Det känns trendigt och modernt, eller hur. Men det är ingen ny trend – kolla till exempel in Le Corbusiers projekt från 50-talet, han älskade betong. Interiört och exteriört. En favorit är hans La Tourette, ett dominikanerkloster, som öppnade dörrarna 1957. Brutalism när den är som bäst.

Interiör med betongväggar i La Tourette, ett dominikanerkloster.
Interiör från La Tourette. Betong i golv, väggar och tak. Plattorna är gjutna på plats. Det slipper du, vi har massor av klinker/granitkeramik med betonglook.

Unika är en betonginspirerad klinkerserie från Italien som passar utmärkt för alla typer av ytor.
Unika är en av våra favoriter. Betonginspirerad klinkerserie från Italien som passar utmärkt för alla typer av ytor. Unika fungerar för såväl privat som kommersiellt bruk. Unika är både frostbeständig och tål värmegolv.