DUSCHVÄGGAR

Stilrent badrum med badkar och stor dusch.

Fräscha duschväggar från Höganäshuset

Är du trött på ditt gamla duschdraperi? Är det dags att avveckla badkaret och bygga en fräsch duschhörna istället? Välkommen till oss på Höganäshuset – hos oss hittar du duschväggar som kommer att ge ditt badrum ett riktigt lyft.

Höganäshuset är en premiumleverantör av duschväggar och annan badrumsinredning. Hos oss hittar du ett brett utbud på en helt annan nivå än de vanliga byggvaruhusen. I våra kollektioner hittar du produkter i alla stilar: trendig minimalism, klassiska romantiska eller rustika stilar med mera. Allt från smart till superlyxigt – hos oss hittar du prisvärda produkter från ledande leverantörer.

På Höganäshuset får du hjälp att skapa drömbadrummet oavsett om det är en duschvägg eller något annat inom badrumsinredning.

Duschväggar från ledande leverantörer

Som sagt, duschväggar kan vara en suverän lösning när du vill göra om ditt badrum. Vi tillhandahåller duschväggar från dessa etablerade och välrenommerade leverantörer:

  • INR. Här finns marknadens bredaste sortiment av högkvalitativa duschväggar. INR är ett svenskt företag med duschväggar som kan anpassas till dina önskemål – ofta utan extra kostnad. Vi har ett flertal serier där du kan välja standardmått eller måttanpassat, invikningsbara dörrar och stora valmöjligheter när det handlar om färg och glas och profil.
  • Duschbyggarna. I detta svenska företags sortiment ingår marknadens bästa duschväggar när det handlar om kvalitet, funktion och design. Med produkter av hög kvalitet kan badrummet få ett lyxigt utseende, kolla in Duschbyggarnas produkter hos oss på Höganäshuset.
  • Macro Design. Är en av Nordens ledande kompletta badrumsleverantörer. Med fokus på design som håller över tid, förenat med höga krav på material och hantverkskonst.

Duschväggar – några matnyttiga tips

Här berättar vi lite om vad du bör tänka på innan du investerar i en ny duschvägg.

Placeringen är det första du bör fundera på. Ofta finns det en given placering, det kan vara i ett hörn, i en nisch eller på ett badkar. Kolla noga hur det ser ut innan du väljer modell. Var är golvbrunnen placerad? Har du snedtak eller rör som ligger utanpå och gör att du måste skaffa en skräddarsydd duschvägg?

Världens finaste badrum med dusch i koppar.

Tre huvudkategorier

Enkelt uttryck kan man dela in duschväggar i tre huvudkategorier, duschhörnor, duschväggar i nisch och duschväggar mitt på väggen.

Att ha en duschvägg i ett hörn är ett effektivt sätt att frigöra yta och optimera duschen – inte minst för att två av väggarna redan är på plats. I ett mindre duschutrymme går det att frilägga golvyta genom att välja en modell med dörrar som kan vikas både inåt och utåt. På det viset blir det enkelt att gå in och ut ur duschen som tar minimalt med plats när den inte används.

Duschväggar i nisch

En variant som passar bra i långsmala badrum där man kan använda den nisch som bildas längst in. Det går bra med såväl vanlig dörr som vik- eller skjutdörr om du har dåligt med svängrum innanför eller utanför.

Duschväggar mitt på vägg

Denna lösning fungerar ofta bra i större badrum, där duschväggen kan placeras utmed en långsida, Inte minst kan det vara nödvändigt när det har funnits ett badkar tidigare. I dessa fall är oftast golvbrunnen placerad långt borta från hörnet för att det ska fungera med en dusch i hörnet.

Det fungerar även med en duschvägg om det redan finns ett badkar i badrummet. Det finns gott om vackra och praktiska badkarsskärmar att välja bland, både med och utan väggprofil. Fördelen med denna variant är en duschvägg för badkar är lätt att rengöra till skillnad från ett duschdraperi som snabbt kan bli solkigt.

Fungerar även med snedtak

Många undrar hur det fungerar om man har snedtak i badrummet. Inga problem, på Höganäshuset kan vi hjälpa dig med anpassade lösningar. Duschväggar kan snedkapas för att passa till badrum med snedtak.

Välkommen att kontakta oss på Höganäshuset – Sverigeledande när det handlar om duschväggar.