KAKEL OCH KLINKER

Badrum prytt med marmorliknade keramikplattor från grått till cremevitt.

Vem sa att kakelbranschen är fyrkantig?

Det finns alldeles för mycket fördomar i vårt samhälle. Även när det gäller byggmaterial. Det finns många som fortfarande tror att kakel är hårt, kall och fyrkantigt. Det var länge sedan. Det har hänt otroligt mycket i denna stenhårda bransch sedan du kaklade om ditt badrum senast.

Idag är kakel och klinker inte längre hårt. Det är ännu hårdare. Detta tack vare att de flesta keramikproducenter idag behärskar tekniken att tillverka granitkeramik. Tekniken erbjuder en extrem slitstyrka och oändliga möjligheter vad gäller utseende. Det finns granit keramik som exempelvis ser ut som marmor, sjösten, granit eller trä…

Idag produceras kakel och klinker i alla former (kolla in väggen till höger i bild t. ex.) och storlekar. Våra minsta plattor är mosaik på 10x10mm, våra största är 120 x 1278 cm. Alla klinkergolv blir varma och sköna med golvvärme, vi erbjuder bra lösningar för komfortvärme till alla typer av keramikgolv.

Idag är det inte kakelbranschen som är fyrkantig. Det är de som tror att den fortfarande är det, som är fyrkantiga.

Vacker klinker med naturtroget parkettutseende för en skön nordisk look.

Kakel och klinker kliver in i finrummet

Vi älskar kakel. Det är därför vi jobbar med det. Vi tycker att de flesta rum blir lite finare med en kaklad yta eller en klinkergolv.

Vi säljer fortfarande 90 procent av vårt kakel till människor som vill bygga sitt drömbadrum, som vill lyxa till sin hall eller få ett riktigt fins golv på sin uteplats. Men de senare åren märker vi en ny trend. Våra kunder börjar tänka nytt, de börjar kakla nya utrymmen. Granitkeramiken skapar nya möjligheter. Ett lyxigt golv med marmorlook i vardagsrummet eller ett snygg slitstarkt gorv med trälook i köket.

Tror du att du kan se att trägolvet inte är av trä? Eller att du kan avgöra om det är Carrara marmor eller en granitkeramik med marmorlook? Tveksamt. De flesta klarar inte av att avgöra ens när de går barfota på våra testplattor. Kom in och kolla/testa själv.

Europas ledande leverantörer av kakel och klinker

Vi har jobbat med kakel och klinker varje dag sedan i början av 80-talet. I mer än 40 år har vi åkt på kakelutställningar och besökt leverantörer av kakel och klinker i Europa för att bygga ett riktigt bra sortiment. Här är några av våra fina leverantörer:

 • Atlas concorde – Har ett omfattande sortiment av porslinsytor för interiörer, exteriörer och dekorativa keramiska plattor.
 • Bricmate – Svenskt företag specialiserat på granitkeramik.
 • CC Höganäs – Vars keramiska golv- och väggplattor kännetecknas av naturliga råvaror och energisnål produktion.
 • Gardenia Orchidea – Italienskt företag verksam i 100 länder.
 • GranitiFiandre – Brett urval av lösningar för golv och beläggningar.
 • Lasselberger – Bland de största europeiska tillverkarna av keramiska plattor.
 • Marazzi – Tillhör Mohawk Industries Inc., världens största golvtillverkare, börsnoterad på New York Stock Exchange.
 • NovaBell – Italienskt familjestyrt företag bildat 1988.
 • Novoceram – Fransk tillverkare av keramikplattor.
 • Porcelaingres – Med en av Europas mordernaste fabriker.
 • Ragno – Leverantör med rötter i Italienska Sassuolo.
 • Versace – Keramikplattornas haute couture.

Kakel och Badrumsutällning. 1000 inspiration.

Vi erbjuder idag mer än 20 000 kakel- och klinkerprodukter. Från det allra lyxigaste och det allra trendigaste till riktigt fina klassiska plattor och väldigt prisvärda alternativ. För dig som är minimalist, för dig som är maximalist. För dig som tycker om klassiska badrum med marmor och för dig som vill ha färgsprakande kreativa badrum (ja, många av världens största uppfinningar har kläckts i badkaret, i duschen och på toalettstolen). You name it. We got it. Allt för att du ska kunna skapa ett riktigt fint badrum, en lyxig toalett, ett funktionellt kök, en välkomnande hall, en riktigt coolt uterum eller ett avskalat vardagsrum.

För att inspirera dig och för att skapa ditt drömrum har vi byggt en över 1000 stor badrumsutställning. Här finns mer än 60 badrumsmiljöer som ständigt uppdateras.

Kom hit och inspireras. Våra badrumsexperter finns på plats och hjälper dig gärna. 

Stort allrum klätt i marmorkeramik.
Kök med stora keramikplattor.
Badrum i med känsla av att vara ute.

Kakel- och klinkerfavoriter

Vi kan inte visa allt här. Det går inte. Vi har som sagt tusentals och åter tusentals med kakel- och klinkerplattor i vårt sortiment. Det bästa är alltid att du kommer förbi oss och inspireras. Kom hit och kläm på vårt kakel och känn på våra klinkerplattor, prata om dina badrumsdrömmar eller diskutera färgen på dina fogar.

Men här har vi ändå samlat några av våra kunders favoriter. Tolv populära kakel-/klinkerplattor (0,06% av vårt sortiment) som alltid finns i lager. Som vi alltid säljer till riktigt bra pris. Bra kvalitet till lågpris.